• Benvinguts Aqueste portal pretén donar suport al sector agroalimentari i forestal en l’impuls de l’innovació proporcionant informació sobre el finançament i contacte entre els actors per a la recerca de solucions
  • Benvinguts Aqueste portal preten apiejar al sector agroalimentari e forestal en l'impuls a l'innovacion en proporcionant informacion sobratz lo finançament e contacte entre los actors per la recèrca de solucions
  • Benvinguts Aqueste portal pretén donar suport al sector agroalimentari i forestal en l’impuls de l’innovació proporcionant informació sobre el finançament i contacte entre els actors per a la recerca de solucions.
  • Benvinguts Aqueste portal pretén donar suport al sector agroalimentari i forestal en l’impuls de l’innovació proporcionant informació sobre el finançament i contacte entre els actors per a la recerca de solucions
  • Benvinguts Aqueste portal pretén donar suport al sector agroalimentari i forestal en l’impuls de l’innovació proporcionant informació sobre el finançament i contacte entre els actors per a la recerca de solucions
  • Benvinguts Este portal pretén donar suport al sector agroalimentari i forestal en l’impuls de l’innovació proporcionant informació sobre el finançament i contacte entre els actors per a la recerca de soluciones

Aquesta guia proporciona una eina senzilla de cerca de la informació més rellevant de convocatòries de finançament comunitàries i nacionals per fomentar la R + D + I, dirigides als agricultors, ramaders, silvicultors, indústries i resta d'actors de la cadena agroalimentària i forestal.

En aquest portal s'extreu principalment la informació d'ajudes a empreses, encara que no exclusivament, com les ajudes de l'INIA orientades principalment a centres d'investigació.

El Pla Estatal Inclou una varietat molt àmplia d'ajudes. En general les ajudes per a empreses són en forma de subvenció o de finançament reemborsable i es pot optar-hi amb un projecte de caràcter individual o en col·laboració amb altres empreses o centres d'investigació depenent de la convocatòria.

Pressupost normalment des de 175.000 € si és individual o 500.000 € si és en col·laboració. Convocatòries sense línies temàtiques prioritàries. Algunes convocatòries estan obertes permanentment. Presentació de propostes a través del MINECO, CDTI o l'INIA. Els beneficiaris són entitats i institucions definides com a agents d'R + D + I en el Pla Estatal.

El finançament de l'Horitzó 2020, està orientada a grans projectes de dimensió europea, en consorci d'almenys tres entitats de diferents estats membres o països associats, amb les següents característiques generals:

Pressupost del projecte mínim de mig milió d'euros i durada entre 1 i 5 anys. Convocatòries amb prioritats temàtiques (topics). En algunes convocatòries per a les pimes no és necessari un consorci. Propostes en anglès directament a la Comissió Europea. Els beneficiaris són qualsevol entitat jurídica de la Unió Europea, país associat o altres convenis.

EIP-AEI AGRI, FEADER: Pot optar a aquests ajuts si voleu fer un projecte d'innovació enfocat a resoldre un problema concret o aprofitar una oportunitat determinada en el medi rural, que contribueixi a millorar la seva competitivitat o la seva sostenibilitat. És un requisit prioritari la difusió dels resultats.

Convocatòries orientades a atendre demandes del sector, sense línies temàtiques prioritàries. Presentació de propostes a través del MAGRAMA i les CCAA. Els beneficiaris són participants de grups operatius, definits com un conjunt de persones físiques o jurídiques, amb l'objectiu d'implementar una solució innovadora, i format per almenys dues entitats com: agricultors, ramaders, silvicultors, cooperatives, indústries, investigadors, centres tecnològics , ONG, entre d'altres.

A més de les ajudes programades del FEADER, actualment MAGRAMA gestiona ajuts de recerca aplicada i innovació a productors ramaders.

Pressupost màxim per projecte de 300.000 € i durada màxima de tres anys. Convocatòries adreçades a línies temàtiques relacionades amb l'optimització dels costos de producció, la millora genètica, l'increment del valor afegit de la producció i la millora del coneixement dels sectors. Presentació de propostes a través del MAGRAMA. Els beneficiaris són agrupacions de productors ramaders del sector boví de carn, boví de llet, oví, caprí, porcí, avícola i cunícola. Es poden dur a terme en col·laboració amb centres de recerca públics i privats.


Punt de trobada

Accés a informació de l'oferta i la demanda d'innovació i investigació del sector. Projectes de R + D + I que hi ha actualment en marxa, entitats que treballen en R + D + I, enllaços a plataformes tecnològiques, xarxes i documents d'interès, a més compta amb una secció oberta per exposar demandes d'innovació